Versie 0.5.7

Een uitgebreide test uitgevoerd met de laatste versie van WordPress (4.6.1) waarin de plugin nog steeds goed blijkt te werken. Ook maar meteen een nieuwe QR-code voor donatie in bitcoins in de plugin geplaatst met een eigen adres:

1istie4UEGBjXjzwzuwRAChSChj6FwXzY

1istie4UEGBjXjzwzuwRAChSChj6FwXzY

Scan de QR-code met je mobiel en maak 1 btc (of kies zelf een bedrag… 😉 ) over naar Istiecool

Versie 0.5.6

Update waarin betere beveiliging is ingebouwd voor het bewaren van verschillende wachtwoorden. Kleine bug opgelost zodat de verstuurde sms-berichten juist worden weergegeven in de geschiedenis. Ook is er een QR-code toegevoegd zodat je een donatie in bitcoins kunt sturen. Omdat mollie veranderd is in messagebird is de referentie daarnaar ook aangepast.

Versie 0.5.5

Kleine update waarin sms-berichten beperkt worden tot een maximale lengte. Ook zie je tijdens het schrijven van een sms-bericht hoeveel tekens je hebt gebruikt en wordt er verteld hoeveel sms-berichten dat zijn. Maximaal kan er een bericht worden verstuurd wat 4 credits kost.

Versie 0.5.4

Meteen nog een update erachteraan om een kleine fout (bugfix) te herstellen. Dit had ook te maken met de naamwijziging maar was over het hoofd gezien (zie ook voorgaande postbugfix)

Ook is er een afbeelding toegevoegd in de kop van de pluginpagina op wordpress zodat het er ietwat persoonlijker uitziet en niet een standaard grijze wordpress kop. Daarnaast wat kleine details in het readme bestand toegevoegd zoals de melding dat de plugin geheel in het nederlands is. Indien ik tijd (over) heb en er is ook vraag naar zou ik een engelse vertaling kunnen toevoegen. Voor nu lijkt me dat onwaarschijnlijk.

Verder mocht een link bij WP om te doneren ook niet ontbreken dus deze update zorgt ook voor een linkje naar Istiecool voor het geven van een donatie. Je kunt meteen doneren in Bitcoins, liever een donatie in euro’s? Dat kan natuurlijk ook! Neem even contact op via het mailformulier ik zal z.s.m. antwoorden.
wtf zijn bitcoins nu weer?

Versie 0.5.3

Tijdens de vorige upgrade is schijnbaar wat misgegaan met het updaten. De originele pluginnaam istie-sms is veranderd naar istiesms. Hierdoor gaat de upgrade fout en krijg je een aantal error meldingen omdat de juiste bestanden niet kunnen worden geladen door wordpress.Het gevolg is dat de plugin wordt uitgeschakeld.
Deze update zou dat moeten verhelpen. De naam van de plugin blijft gewijzigd in istiesms maar de plugin kan alle bestanden weer vinden en werkt zoals het hoort.

Een upgrade van de voorgaande versie naar de nieuwer gaat waarschijnlijk niet goed.
Advies: verwijder de plugin geheel van je WP installatie en download en installeer de nieuwste versie.

Versie 0.5.2

En al snel de eerste upgrade met de volgende veranderingen:

  • In deze versie kun je instellen dat elke nieuwe gebruiker die zich voor de site registreerd een aantal sms credits gratis krijgt toegewezen. Als klein kadootje of bedankje voor het registreren. Wellicht handig om meer bezoekers op je site te krijgen.
  • Ook is er een restrictie voor de gebruiker met de naam demo aangemaakt. Indien deze gebruker bestaat kun je bezoekers laten inloggen als demo gebruker zonder dat ze sms berichten kunnen sturen. Handig om mensen eerst een kijkje te laten nemen op de ‘achterkant’ van de site.
  • Elke gebruker kan bij zijn of haar profiel een naam invullen die automatisch bij het versturen van een sms wordt ingevuld als afzender.
  • Bij de instellingen voor de beheerder van de site (pagina met plugin optie’s) een aantal meldingen in gebouwd voor als er iets verkeerd wordt ingevuld.

Versie 0.5.1

Voor goedkeuring van de plugin (verzoek van Mika) was het vereist om de css voor de datumkiezer voor de datum kiezer in te sluiten i.p.v. deze via google op te vragen.

Na deze kleine aanpassing te hebben gemaakt  is de plugin gratis te downloaden via de wordpress plugin pagina. Zoek op dutch, istie, mollie of sms of ga rechtstreeks naar de plugin pagina.

Versie 0.5.0

De eerste versie van de Istie SMS plugin ingedien ter controle bij wordpress plugin repository.

Deze website zal worden gebruikt om de de plugin verder te ontwikkelen en om zo de laatste versie te kunnen testen. Het blog gedeelte wordt gebruikt om de veranderingen of moeilijkheden iets meer te omschijven. Vooral als bedoelt als soort van persoonlijke reminder of tijdslijn in het maken van een wp plugin (en voor wie het er interesse voor heeft… ;-).